Entrecote och sparris
Ketokungen på youtube

Ingredienser

Tid: 180 min   Portioner: 4   Fett: +70%

  • Hel entrecote ca 700 gram

  • 2 buntar med sparris

  • Parmesan

  • Balsamvinäger

  • Fet bea utan tillsatt socker

  • Pepparmix, salt

  • Citron, vitlök och färsk timjan

Gör så här:

Lägg köttet i en vakuum påse tillsammans med citron, timjan, vitlök, pepparmix, salt och en skvätt grillolja. Tänk på att inte ha för mycket vätska i påsen. Sug ut luften med hjälp av en vakuum maskin. Tillaga entrecoten i 2,5 timma på 59 grader (sous vide).

Koka sparris i saltvatten i 4 minuter. Lägg de direkt i isbad eller skölj de i iskallt vatten. Toppa sparrisen med riven parmesan och balsamvinäger.

Ta ut köttet ur påsen och bryn det i stekpannan eller på grillen. Entrecoten är klar när den har fått en fin färg och skorpa. Skär upp köttet och servera med en fet bea.

Ketokungen på youtube

Leave A Comment